به علی احساسی، عضو پارلمان کانادا، درباره وضعیت پناهجویان ایرانی در ترکیه

PDF – فارسی 

PDF – English 

Honourable Ali Ehsassi,
member of parliament,
Willowdale,  Ontario,
ali.ehsassi@parl.bc.ca
۴۱۶)۲۲۳-۲۸۵۸

نامه عباس ماندگار

سخنگوی کانون ایرانیان کانادایی ویکتوریا

به آقای علی احساسی، عضو پارلمان کانادا

آقای علی احساسی عزیز

این نامه را برای جلب توجه شما به وضعیت مشقت بار ۳۷۰۰۰ پناهنده ایرانی در ترکیه مینویسم و درخواست میکنم که دولت کانادا فورا اقدامات عاجل و انساندوستانه ای را برای نجات این پناهندگان در پیش گیرد. پناهندگان ایرانی در ترکیه که از تحصیلات دانشگاهی، توانایی‌ها و قابلیتهای علمی و تخصصی هم برخوردار هستند، مثلا پزشک هستند، روزنامه نگارند یا استاد دانشگاه، مجبور به زندگی در شرایط بسیار غیرقابل تحملی شده اند. بعضا دست به خودکشی میزنند. بعضا جایی برای زندگی  و غذایی برای خوردن ندارند. عده ای مجبور به تن فروشی برای زنده ماندن می‌شوند.

این یک فاجعه است!

دولت کانادا و شخص شما مطلع هستید که این پناهندگان از چه رژیمی فرار میکنند. زیرپا گذاشتن ابتدایی ترین حقوق شهروندی، دستگیری‌های گسترده و بی دلیل و یا بهانه ها وجرایم ‌واهی و خودساخته، بخشی از هویت و پراتیک روزمره رژیم جمهوری اسلامیست.

شلیک به هواپیمای مسافربری پرواز پی اس ۷۵۲ و سرنگون کردن عمدی و قتل عام ۱۷۶مسافر و کادر پرواز هواپیمایی اکرایینی، ربودن روح الله زم، روزنامه نگار و فعال رسانه ای مقیم پاریس و محاکمه و اعدام او، از جمله واضح ترین اقدامات تروریستی این حکومت علیه شهروندان ایران و دیگر کشورهای جهان است. گروگانگیری شهروندان دو تابعیتی دارد به یک پدیده معمولی در ایران تبدیل میشود.

پناهندگان ایرانی در ترکیه در زمره ضربه پذیرترین و راحت ترین شکارهای عوامل رژیم جمهوری اسلامی ایران هستند. در میان پناهندگان ایرانی در ترکیه، شماری از زندانیان سیاسی سابق هستند که در هراس از دستگیری مجدد ترک دیار کرده اند. زنانی هستند که از ترس قتل های ناموسی و درگیریهای قبیله ای متواری شده اند. وکلا، روزنامه نگاران و فعالین سیاسی ای هستند که از ترس دستگیری، زندان و اعدام ازکشور خارج شده اند.

این پناهندگان اغلب جوان، تحصیل‌کرده، آموزش دیده، با استعداد و توانایی‌های فراوان هستند. این پناهندگان در ترکیه اجازه کار ندارند. بیمه ندارند. درآمد ندارند. هیچ پشتیبانی و امنیتی هم ندارند. سازمان ملل در امور پناهندگی هم دست خود را شسته و سرنوشت این پناهندگان را به پلیس  و مقامات اداری و حکومتی ترکیه سپرده است. علاوه بر آن بسیاری از این پناهندگان هر لحظه در خطر حمله تروریستی عوامل جمهوری اسلامی در ترکیه هستند. اخیرا موارد زیادی از حمله های تروریستی، ضرب و شتم و ترور پناهندگان سرشناس وفعالین سیاسی در ترکیه گزارش شده است.

فدراسیون سراسری پناهندگان ایرانی اقداماتی برای سازماندهی و متشکل کردن پناهندگان ایرانی در شوراها و کمیته های محلی خودگردان در مناطق مختلف ترکیه را آغاز کرده است. این شوراها و کمیته ها گروه های کاری مختلف تشکیل داده و به مشاوره و همیاری وهمکاری پرداخته اند.

این تشکل‌ها مشکلات و مسایل را بررسی میکنند و برای رفع آنها تلاش کرده و از دیگران استمداد میطلبند. از همین طریق ما هم درجریان قرار گرفته و در حد امکانات و توانمان کمکهایی را ارایه میدهیم.

بنا به اظهارات عبدالله اسدی، دبیر فدراسیون سراسری پناهندگان ایرانی که دفتر مرکزی آن در سوئد است و اطلاعاتی که تیم فعالین این سازمان در ترکیه در اختیار ما گذاشته اند، پناهندگان ایرانی از متشکل شدن و سازمانیابی خود استقبال کرده و با کمیته ها و شوراهای پناهندگی همکاری میکنند. روحیه همیاری و امید به آینده در حال رشد است. این اقدامات، امکان تشخیص احتیاجات، کمک به یکدیگر و سازماندهی امکان انتقال عاجل ترین کمک های انساندوستانه ایرانیان از اروپا و کانادا را نیز راحت تر خواهد نمود.

دوستان و همکاران من در شرق و غرب کانادا که عضو و مرتبط با فدراسیون سراسری پناهندگان ایرانی هستند، سرنوشت پناهندگان ایرانی در ترکیه را با دقت دنبال کرده و درهماهنگی با عبدالله اسدی و تیم نمایندگان پناهندگان در ترکیه کمکها و خدماتی را ارایه می‌دهند.

تلاش‌های ما کافی نیست!

به نمایندگی از واحدهای فدراسیون سراسری پناهندگان در ونکور، تورنتو، اتاوا و کانون ایرانیان کانادایی ویکتوریا، از شما تقاضا میکنم که این اطلاعات و مسایل و مشکلات پناهندگان ایرانی در ترکیه را به اطلاع آقای مارکو مندیسینو، وزیر مهاجرت کانادا برسانید، تا گروه ویژه ای را برای بررسی و رسیدگی به وضعیت پناهندگان ایرانی در ترکیه سازمان داده و تا جایی که امکان دارد این پناهندگان را به کانادا بیاورند.

تشکیلات ما آماده است که در پاسخگویی به این معضل از هرطریقی با شما همکاری کرده ودر این اقدام انساندوستانه بشما کمک کند.

با احترام،

عباس ماندگار

سخنگوی کانون ایرانیان کانادایی ویکتوریا

همکاران من در تورنتو، ونکور و اتاوا هم آماده اند که پاسخگوی سوالات شما بوده واطلاعات لازم را در اختیار شما قرار دهند. اسامی و راههای تماس با بابک یزدی در تورنتو، فهیمه صادقی در ونکور، سهیلا دالوند دراتاوا و من در ویکتوریا ضمیمه این نامه است.

ما لیستی از پناهندگان ایرانی در ترکیه را که در شوراهای فدراسیون ثبت نام کرده و به ما اجازه داده اند که بصورت محرمانه در اختیار اداره مهاجرت کانادا قرار دهیم، همراه با ویدیو کلیپها و معرفی نامه هایی که در اختیار داریم، برای اقدام بدست شما میرسانیم.